Carnis geperste brok

Carnis geperste brok voor de hond

Carnis geperste brok is een koudgeperste brok die op relatief lage temperatuur (ca. 75 graden Celsius) wordt geperst. Hierdoor vindt er nauwelijks verlies of verandering van de natuurlijke ingrediënten plaats. Het is een zachte persing, waardoor de brokjes makkelijk breken en ze geschikt zijn voor zowel grote als kleine honden van elke leeftijd. De geperste brok is niet ras specifiek.

Carnis geperste brok bevat hoogwaardige 100 % natuurlijke grondstoffen, zonder toevoegingen van chemische kleur-, geur- en smaakstoffen, chemische antioxidanten of synthetische vitamines. De geperste brok bevat voor een goede stofwisseling waardevolle eiwitten en onmisbare essentiële Omega 3 – en 6 vetzuren. Op grond van deze samenstelling kan de hond een stabiele darmflora opbouwen, want de gezondheid van de hond begint nu eenmaal in de darmen.

Carnis geperste brok zwelt niet op in de maag, maar valt in korte tijd uiteen, waardoor de maag niet overbelast wordt. De darmperistaltiek wordt ondersteund en de natuurlijke darmreiniging bevorderd, wat het gevaar van parasiet ophopingen in de darm verminderd.  Met name voor rassen met grotere kans op maagkantelingen is deze geperste brok uitermate geschikt.

Voedingsadvies:

Gewicht hond per kg Volwassen hond per dag (verdeeld over 2 maaltijden) Pups per dag ( verdeeld over meerdere maaltijden)
5 kg 60 g 120 g
10 kg 120 g 240 g
15 kg 180 g 360 g
20 kg 240 g 480 g
25 kg 275 g 525 g
30 kg 315 g 550 g
40 kg 360 g 600 g
50 kg 450 g -
60 kg 480 g -

Bij pups kunt u voor het voeden 2% van het lichaamsgewicht per dag aan houden. Het voedingsschema is gebaseerd op gemiddelden. De hoeveelheid voeding is mede afhankelijk van ras, leeftijd, activiteit, leefomstandigheden etc… Voeden doet u met het oog. Zorg altijd dat uw hond over voldoende vers water beschikt.